[Csaladtortenet] MTV archívum

Horváth László hlaci at ecity.agria.hu
2004. Már. 20., Szo, 15:48:03 CET


Kedves Mindenki!

A mai napon édesanyám kapcsolgatta a TV-t és ismerős archív felvételek,képek jöttek egymás után. Békés-Tarhoson nőtt fel ahol volt egy híres zeneiskola ahol a Magyar Televízió elég sokat forgatott abban az időben. Ma leadtak egy olyan felvételt ahol édesanyám is énekelt kislányként a kórusban.(a kórus-vezető, intézetigazgató a rokonunk volt ő nyilatkozott is) Elég szűk összevágás volt és későn kapcsolt az m1-re (nem látta magát a képen) de emlékezett a felvételre 50'-es évek elején forgathatták. Kodály Zoltán is sokat járt az iskolába egyik látogatásakor, sétálgatás közben, megállt és megsimogatta édesanyám fejét (kis izgő mozgó kíváncsi kislány volt ott sündörgött mindig ahol az események történtek). Ezt véletlenül megörökítették a filmesek és később leadták a Filmhíradóba!!!! Meg kell lenniük az archívumban.
A mostani felvételen például felismerte édesanyám az anyukája barátnőjét...
Elhatároztam, hogy nem nyugszom amíg meg nem szerzem a felvételeket.


Volt-e már valakinek hasonló esete. A Magyar Televízió Archívuma foglalkozik-e másolat készítésével? Ma mindenesetre nekiesek a Netnek és ha megtalálom a telefonszámukat jövő héten felhívom őket. Gondolom megfelelő pénz fejében lehetőség van arra, hogy felírják DVD-re.
Nagyon erősen az elhatározás bennem...:-)

Lehet, hogy ez a beírás egy kicsit off volt de talán mégse. Többségünknek a családi Bibliába való beírások jelentették az alapját a családfa felrajzolásához. Akkor az ősök ennyivel tudtak hozzájárulni a család történetéhez. Nekünk már jóval több lehetőségünk van rengeteg képet lehet beszkennelni vagy mozgóképet digitalizálni.
De, hogy az 50-60-as évekből film is szerepeljen a családfában.....:-)

Hasonló lenne a másik problémám régi hagyományos 8mm-es analóg filmet hol tudnak DVD-re írni? Fotós újságban láttam egy céget de sajnos Pécsiek... nagyon messze van...:-) Budapesten?

Mégegyszer elnézést ha sokan nem ide illőnek találták a hozzászólást de a családfakutatás szerintem nem csak a több évszázados iratok kutatását jelenti vagy a mikrofilmekről készített fénymásolat készítését.A jelen, évszázadok múlva történelem és a sötét XX.századból származó családi mozgó kép.....az talán unikum lesz....  :-)

laci____________________________________________________________________
Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeStarttol.
Probald ki most! http://www.freestart.hu
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://www.radixindex.com/pipermail/csaladtortenet_radixindex.com/attachments/20040320/0f7437e3/attachment.htm


További információk a(z) Csaladtortenet levelezőlistáról