[Csaladtortenet] Nyilvántartás

Sztrányai György sztranyai at vnet.hu
2004. Már. 9., K, 21:34:34 CET


Kedves svábos magyar Leány!
Amikor már rám is rámömlött a sok adat, és már nem tudtam átlátni, akkor kezdtem ezt a fajta rendszerezést, amit még ma is csinálok, mert még nem vettem meg a kiválasztott programot. 
Amennyiben bírod az angolt, akkor ajánlottaák itt neked a familysearch-ről letölthető programot, amelyik ingyenes, és ez tulajdonképpen a mormon porgram.
Ha ettől idegenkedsz, akkor is meg tudod oldani word és excel programokkal is, de ez sokkal munkásabb.
Az excel programmal ird össze akiket eddig összeszedtél (név és évszám) és adj nekik egy sorszámot. Ebbő rajzold meg a családfákat. A családfa megrajzolásához, küldök neked egyenesbe egy formát. Ezt a word-ben úgy tudod megrajzolni, hogy beszúrással két sort beszúrsz, a szegély rajzolóval pedig a vonalakat megerősíted. Ha bővíteni, vagy szűkíteni kell, akkor el kell babrálni vele, de akkor is elég áltátható. A még összeköthetetlen adatokat külön lapokra tedd és a lapokat is számozd meg. Ezt a sorszámot vezesd fel az excel sorszámozott lapodra az évszámok mögé. Aztán másold át a lapot és a rendezővel rendezd őket időrendbe, egy másik lapot meg ABC-be. harmadikat pedig csládfánként (laponként). Ez már ad egyféle rendszerezést és visszakeresési lehetőséget. 
Ha valami nem volt világos, akkor csak kérdezz!
Az egyház anyakönyveket legkönnyebben a mikrofilmekről lehet kutatni. Az ország összes anyakönyve mikrofilmen van és Budapesten az M.Orsz.Levéltár Mikrofilmtárában megnézhető. Vidékiek ezt az illetékes levéltárba le is kérhetik. Azt hiszem neked Győrben a levéltárban kell ezt megrendelned. Ennek a viszont költsége van, amit majd megmondanak.  Így kikerülheted az utazgatást és a parókiákat, ahol vagy kedvesen fogadnak, vagy nem. Ilyen is van, olyan is van. A katolikusoknál van egy rendelet, miszerint fizetni kell, de sokszor ezt nem kérik. Ha segítőkészek és esetleg jó helytörténész az atya, annak olyan hozadéka van, hogy még egy s mást megtudhatsz a faluról, 
Jó munkát  kívánok.   Ildi
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://www.radixindex.com/pipermail/csaladtortenet_radixindex.com/attachments/20040309/9885ac41/attachment.htm


További információk a(z) Csaladtortenet levelezőlistáról