[Csaladtortenet] Sztrányay-Dubniczky

Sztrányai György sztranyai at vnet.hu
2004. Már. 8., H, 14:30:09 CET


"Ahoj" Gábor!
Hát hogyne érdekelne ez az adat!!! Ez teljesen új!:):):(de a homlokpuszit mostmár nem terjesztem ki, hacsak  nem sikerül ezáltal megfejteni a hinyzó 1700-as éveket).
"József özvegye Sztányay Mária és gyermekeik: Magdolna- Dubniczky Imre neje és Anna 1747"
A másik bejegyzés ugyanez azzal a különbséggel, hogy István özvegye Szrányay Mária....."
Ugye itt csak névelírásról van szó részedről??
Semmi utalás nincs a jegyzeteidben lakhelyre, vagy dátumozási helyre? 
-Amit ebből a korból ismerünk az egy Sztrányay Julianna, aki Majthényi György felesége volt, és kb. 1745 körül esküdhettek, de 1764-es ismert bejegyzés szerint már özvegy volt. Sokmindent átturtunk már Nyitra megyében, de eddig nincs nyomuk. Most a Szatványi Jóska által  ajánlott Szerémi féle Majthényi feldolgozásból már kíírtuk a szóbajöhető Majthényi birtokokat, és várjuk ugrásra készen a tavaszt, hogy menjünk Nyitraivánkára végignézni azokat is. Ezekután a Dubniczkiíkra is jobban odafigyelünk. Úgy tűni ezt a területet csak mi kutatjuk, pedig mi azt hittük, hogy a Felvidéken mindenkinek vannak rokonai!!!
-Nyitra megyében eddig csak Prievidzán találtunk egy 1719-es esküvőt Sztrányay Mihály és Petranik Anna között. Itt az após Petranik János főbíró volt. A fiatalok innen nem tudjuk hová távoztak, mert gyermekük itt nem született. 
A Turul 1914-2 sz.-ban Szepes vármegyei történelmi társulat közleményében utalnak egy forrásmunkára, melyben Dubniczkiak is érintettek. Ismred?
Tótországi üdvözlettel   Ildi

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://www.radixindex.com/pipermail/csaladtortenet_radixindex.com/attachments/20040308/82296dbc/attachment.htm


További információk a(z) Csaladtortenet levelezőlistáról